Frittata med paprika och getost

Frittata med paprika och getost
Foto: TV4
Från Mitt kök

Frittata, omelett med färska örter, paprika och getost. Gott, snabblagat och enkelt.

Se fler recept från

Mitt kök


22 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Frittata med paprika och getost

  • 8 st ägg
  • 2 st paprikor
  • 150 g getost
  • 2 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Färsk basilka
  • Färsk persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Frittata med paprika och getost
    Dela paprikorna och skär ut kärnhuset.
  2. Lägg dem på en plåt och ringa olivolja över.
  3. In i ugnen på 250 grader tills skalet är svart.
  4. Skiva och stek all lök i olja på låg värme i en stekpanna som är ugnssäker (inget
    platshandtag).
  5. Knäck äggen och slå sönder dem med en gaffel.
  6. Slå äggen över löken och låt pannan vara, rör inte runt utan låt stekpannan stå.
  7. Bryt getosten och lägg i pannan på äggen.
  8. Ta ut paprikan och ta bort skalet.
  9. Strimla sedan paprikan och i samma stekpanna.
  10. In med pannan i ugnen, ca 220 grader i 10 minuter tills omeletten/frittatan fått färg.
  11. Avsluta med örter och salt samt peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept