Fläskfilépasta med gorgonzolasås

Fläskfilépasta med gorgonzolasås
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Fläskfilépasta med gorgonzolasås

10 ingredienser

ca 20 min

God och snabblagad fläskfilépasta. Fläskfilé passar bra ihop med gorgonzola, päron och hackade valnötter i krämig pastasås.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 päron
  • 6 dl pasta penne (eller liknande rörpasta)
  • svartpeppar
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 dl valnötter, skalade
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  3. Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Stek köttet i pannan, salta och peppra.
  5. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
  6. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.