Filodegspaj med fetaost

Filodegspaj med fetaost
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel vegetarisk paj med filodeg, fetaost och rucola. Härligt frasig och god.

10 april 2015
Visa mer

Du behöver

  • 75 g smält smör
  • 250 g filodeg (kyld eller fryst och tinad)
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 nävar ruccola
  • 1-2 pkt fetaost
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk, 3%
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 50 g riven vällagrad ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodegsark omlott i cirka 5 lager i formen och pensla med smör mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
  3. Strimla lök och vitlök och fräs löken mjuk i olivolja, krydda med salt och peppar.
  4. Hacka ruccolan fint och bryt fetaosten i grova bitar. Rör samman ägg, mjölk samt grädde och krydda med salt och peppar.
  5. Fördela lökfräs, ruccola och fetaost i pajskalet och häll på äggstanningen. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept