Citronkokt kyckling med rostad paprika

koket.se
Citronkokt kyckling med rostad paprika
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Citronkokt kyckling med rostad paprika

17 ingredienser

30 m

Smal vardagsrätt med saftig kycklinglårfilé, citron, fetaost och oliver.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 citron (ekologisk)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 msk rostad paprikapulver
  • 200 g körsbärstomater
  • 0,5 l vatten
  • 3-4 kvistar timjan
  • 200 g kalamataoliver (gärna både gröna och svarta)

Till servering

  • bladspenat
  • 100 g sötmandel, grovhackade, skållade och skalade (gärna spanska)
  • 1 förp fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla vitlöken och skär rödlöken i tunna klyftor. Hacka chilin fint
  2. och halvera tomaterna.
  3. Hetta upp en stor gryta med olivolja och bryn kyckling, paprikapulver, chili, lök, vitlök och timjan. Pressa i citronsaften, skär den utpressade citronen i klyftor och lägg i grytan.
  4. Slå på tomater, oliver och vatten. Salta och peppra och låt koka i ca 20 minuter utan lock. Mixa eller mosa under tiden samman halva paketet fetaost med yoghurt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Toppa grytan med bladspenat, fetaost bruten i bitar och mandlar och servera tillsammans med gott
  6. bröd (och/eller couscous om du vill ha matigare rätt) samt yoghurtröran.