Chorizo- och kikärtsgryta

25 min
4
Chorizo- och kikärtsgryta
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 4 chorizo
  • 1 burk kikärtor
  • 4 stora potatisar
  • 0,5 zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 kruka basilika
  • peccorino, riven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 nypa strösocker

Till servering

  • gott bröd

Gör så här

  1. Skär chorizon i slantar. Skala potatisen och skär den i tärningar. Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i grova tärningar.
  2. Hetta upp en stor kastrull eller vid stekpanna med hög kant med olivolja och fräs löken mjuk, Tillsätt chorizo, zucchini och potatis och fräs tills korven börjar få färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och kikärtor, krydda med salt, peppar och en nypa
    socker och låt koka samman till en grov gryta, det tar ca 10-15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad basilika och riven peccorino. Servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept