Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad

25 min
4
Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 stor citron, rivet skal från
  • 0,5 tsk torkade chiliflakes
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 0,5 tsk sesamolja
  • olja att steka i

Yoghurtsås

  • 2 dl naturell yoghurt, 10 % (turkisk yoghurt)
  • 1 grillad paprika, (köp färdig)
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Kålsallad

  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 1 citron, saft från
  • 1 msk naturell yoghurt, 10 %
  • 0,5 msk dijonsenap
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ca 10 minuter.
  2. Hacka paprika och persilja till såsen mycket fint. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla kålen och hacka persiljan. Rör samman yoghurt, citron och senap till en dressing och sväng runt salladen med denna. Smaka av med flingsalt.
  4. Forma och stek biffarna i rikligt med olja på varje sida. Servera med sås och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept