Asiatisk biffsallad med chilidressing och jordnötter

Asiatisk biffsallad med chilidressing och jordnötter
Foto: TV4
Från Mitt kök

Asiatisk biffsallad med späda morötter, salladslök, rädisor, sockerärtor, färsk koriander, mynta, chilidressing och hackade jordnötter.

2 maj 2013
Visa mer
4

Du behöver

Biffsallad

  • 500 g biff
  • salt och svartpeppar
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 4 skalade morrötter
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g salta jordnötter
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,33 kruka thaibasilika (kan uteslutas om ni inte hittar det)

Chilidressing

  • 0,5-1 chili
  • ca 0,5 dl färskpressad limesaft
  • 1 msk socker
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i tunna stavar och strimlor. Plocka örterna och placera på ett stort fat.
  2. Skiva biffen i tunna skivor, salta och peppra samt stek i stekpanna på hög värme.
  3. Gör dressingen: hacka chilin fint och blanda med socker, limejuice och fisksås. Blanda runt tills sockret har löst sig.
  4. Slå dressingen över salladen och strimla den stekta biffen i mindre strimlor. Blanda biffen med salladen och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept