Ädelostpaj med broccoli och rökt skinka

koket.se
Ädelostpaj med broccoli och rökt skinka
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Ädelostpaj med broccoli och rökt skinka

11 ingredienser

Ostpaj med ädelost, broccoli och rökt skinka i krispigt pajskal gjort av krossade kex.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12-15 smörgåskex, grova
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 50 g blåmögelost
  • 0,5 broccoli
  • 100 g rökt skinka
  • 15 cm purjolök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa kexen noga, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Skär skinkan och alla grönsaker tunt och lägg i pajskalet.
  3. Bryt mindre bitar med ädelost och sprid ut i pajen.
  4. Blanda ägg, mjölk och grädde och salta försiktigt. Tillsätt peppar och vispa runt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min.