Vitkålspasta

25 min
4
Vitkålspasta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tunt strimlad, smörstekt vitkål som serveras med basilikakräm och rökt bog.

20 mars 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Vitkålspasta

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 2 st gula lökar, tunt klyftade
  • 1 paket sugarsnaps eller sockerärtor, skurna på mitten

Basilikakräm

  • 1 st vitlöksklyfta, skalad
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl sötmandel, hackad

Till servering

  • Rökt bog, skivad
  • ost, riven

Gör så här

  1. Basilikakräm
    Mortla vitlöken tillsammans med basilika blad i en mortel.
  2. Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt.
  3. Vitkålspasta
    Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar.
  4. Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar.
  5. Rör ner basilikakrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik.
  6. Toppa med rökt bog, lite riven ost och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept