Vårgryta med kyckling och blomkål

Vårgryta med kyckling och blomkål
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Vårgryta med kyckling och blomkål

13 ingredienser

Vårgryta med kyckling, färska örter, blomkål och potatis.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • g kycklinglår, utan ben
  • 1 knippe timjan
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe rosmarin
  • 0,5 blomkålshuvud, stora buketter
  • 1 knippe salladslök, klyftor
  • 6 potatisar, skivade
  • 5 dl grädde
  • 200 g sojabönor
  • salt
  • svartpeppar
  • matolja
  • ev vitvinsvinäger, att smaksätta med

Gör så här

  1. Skär örterna grovt och blanda med olja, salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt blomkål, vårlök, och potatis med örtmarinaden.
  3. Dela kycklinglåren på mitten och fräs tillsammans med grönsakerna i en stor gryta.
  4. Tillsätt grädden och låt puttra i ca 10 min. När kycklingen är klar, tillsätt soja bönorna och smaksätt med salt och ev. lite vinäger.