Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

15 min
4
Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander
Foto: TV4
15 min
4

Du behöver

  • 4 dl kokt ris
  • 200 g kokt skinka, strimlad
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 st ägg
  • 4 msk fisksås
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 st röd chili, finskuren
  • 1 bit ingefära, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 st morötter, skivade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 5 st sticklökar, fint skurna
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Blanda fisksås och soja med ingefära och vitlök samt finskuren chili.
  2. Stek gul lök, morot och ris gyllenbrunt i olja i en stekpanna på hög värme.
  3. Knäck i äggen, rör runt ordentligt och tillsätt skinka, räkor, ärtor och finskuren sticklök.
  4. Smaksätt med sojablandningen.
  5. Lägg upp på tallrik och toppa med grovskuren koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept