Stekt lammracks med rostad pumpa

Du behöver

  • 800 g lammracks
  • 400 g skalad pumpa, i bitar
  • 8 st smålökar
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 2 msk pumpaolja
  • 1-2 msk god vinäger
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 250 g kantareller
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Stek/rosta pumpabitarna i smör i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftorna och smålökarna.
  2. Sätt på ett lock och låt stekas klara på låg värma i cirka 20 minuter.
  3. Olja, salta och baka tillsammans med lökarna i ugn cirka 20-30 minuter.
  4. Stek lammet gyllenbrunt i smör, salta och peppra och kör in i ugn tills köttet är medium stekt, cirka 15 minuter.
  5. Ta ut köttet och låt det vila.
  6. Blanda köttsaften från köttet med vinäger och pumpaolja.
  7. Tryck ut innehållet ur vitlökarna från skalet och vispa ner i vinaigretten. Smaksätt med salt.
  8. Stek kantarellerna gyllenbruna, salta.
  9. Skala smålökarna och blanda runt med pumpabitarna, salta och lägg upp på en tallrik tillsammans med kantarellerna.
  10. Skär upp lammracksen och lägg på. Klicka ut vitlökskrämen och strö lite rostade hackade hasselnötter över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept