Rösti med senapssill

koket.se
Rösti med senapssill
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Rösti med senapssill

11 ingredienser

20 min

Rösti med senapsill och purjolöksallad. Ett nytt, kul sätt att äta sill.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g potatis, skalad
  • 200 g senapssill
  • 0,5 purjolök, finstrimlad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron, zest
  • 50 g pumpakärnor
  • 100 g ostkex
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv potatisarna grovt, pressa ut vattnet ur potatisen, salta och peppra.
  2. Fördela den rivna potatisen platt i en stekpanna och stek röstin gyllenbrun i smör på båda sidor.
  3. Blanda sillen med purjolök, gurka och skuren dill.
  4. Lägg salladen på röstin och toppa med ost kex, pumpafrön, citronzest och dillkvistar.