Ljummen kycklingsallad

Ljummen kycklingsallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ljummen sallad med plockat kycklinglår och dressing på ostronsås. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


20 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kycklinglår med ben
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk råsocker
  • 1 dl vatten eller kycklingbuljong
  • 2 morötter, skivade
  • 1/4 vitkålshuvud, riven i bitar
  • 1 paprika, stora bitar
  • 1 gullök, tunna klyftor
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 broccolihuvud, buketter
  • 1 romansallads huvud
  • olja att steka i
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk råsocker
  • 3 msk solrosfrö, rostade
  • 3 msk pumpafrö, rostade
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på kycklinglåren och gnid in köttet med riven vitlök och salt.
  2. Smält socker och ostronsås i en kastrull.
  3. Lägg i kycklinglåren och vatten eller buljong.
  4. Låt puttra i ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
  5. Låt svalna. Plocka köttet i bitar.
  6. Häll olja i en het panna/wok.
  7. Tillsätt grönsakerna. Stek mjuka men fortfarande krispiga.
  8. Smaksätt med ostronsås, socker och lite salt.
  9. Varva grönsakerna med bruten romansallad i en djup tallrik.
  10. Lägg kycklingköttet ovanpå och ringla ostronsåsen över salladen.
  11. Toppa med rostade pumpakärnor och solrosfrö.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept