Lammlasagne

Lammlasagne
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 8 st schalottenlökar, skalade
  • 6 st tomater, klyftade
  • 0,5 st vitkålshuvud, bladen
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g fetaost
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl olivolja
  • smör att steka i
  • Salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vänd runt schalottenlökarna i lite av olivoljan, salta och baka dem i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Värm resten av olivoljan het i en kastrull och tillsätt tomatklyftorna.
  3. Låt puttra ca 10 min, salta och peppra.
  4. Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa i mjölet och häll på mjölk och grädde, vispa noggrant –såsen bränner snabbt i botten.
  5. Låt puttra i några minuter, smula i fetaosten (spara lite som topping på lasagnen) och smaksätt med salt.
  6. Stek lammfärsen, salta och peppra.
  7. Blanda ner tomatsåsen och de bakade lökarna.
  8. Plocka loss vitkålsbladen i så hela blad som möjligt.
  9. Koka kålbladen lätt i saltat vatten och låt dem rinna av på en tallrik.
  10. Varva vit sås, kålblad, färsröran och färsk spenat i en ugnsfast form.
  11. Kör in i ugn på 200 grader i ca 20-30 min, lasagnen ska få en gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept