Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor

koket.se
Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor

12 ingredienser

Lammfärsbiffar som serveras med ett "mash" på gröna ärtor och mynta.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammfärsbiffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Ärtmos

  • 2 förp gröna ärtor
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften
  • 3 msk smör

Till servering

  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, spiskummin salt och peppar.
  2. Forma 8 jämnstora biffar och stek dem gyllenbruna i stekpanna. Låt dem gå klara i pannan eller kör dem i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
  3. Fräs ärtorna snabbt i smör och mixa dem slätt i en matberedare med mynta och citronsaft. Smaksätt med salt.
  4. Servera biffarna och ärtmoset med lite örtsallad till.