Kumminstekt strömming med prästost

Kumminstekt strömming med prästost
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Kumminstekt strömming med prästost

14 ingredienser

Kumminstekt strömming med prästost och sötsyrlig äpplesallad. Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 16 strömmingsfiléer
  • 2 msk hel kummin
  • 1,5 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 äpple, tunt klyftat (stort äpple)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g prästost
  • 0,5 förp krasse
  • salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Vispa ner sockret i ättikan tills sockret löst sig.
  2. Lägg äppleklyftorna, lök-och gurkskivorna i ättikslagen.
  3. Smaksätt crème fraichen med grovt mortlad kummin och salt, spara lite till uppläggningen.
  4. Doppa strömmingfileerna i resten av cremen och vik ihop dem.
  5. Blanda mjöl och kummin, panera strömmingen i mjölblandningen.
  6. Stek fileerna gyllenbruna i smör, salta.
  7. Sila bort ättikslagen och blanda i färsk spenat.
  8. Lägg salladen på en tallrik och strömmingen ovanpå.
  9. Klicka lite kummincreme runt om och toppa med skivad ost och kryddkrasse.