Höstgryta med päron och ingefära

Från Mitt kök

Höstgryta med päron, ingefära, kardemumma samt surdegskrutonger och pumpakärnor

Se fler recept från

Mitt kök


26 september 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötkött, i bitar
  • 1 l köttbuljong
  • 2 st palsternackor, klyftade
  • 0,25 st rotselleri, stora tärningar
  • 2 st gullökar, klyftade
  • 1 dl bondbönor
  • 2 st päron, små tärningar
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 g smör att fräsa i
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Fräs köttbitarna i smör i en gryta tillsammans med malen ingefära och kardemumma. 
  2. Tillsätt riven vitlök, pärontärningar, färsk ingefära och mjöl.
  3. Vänd runt och blanda i palsternacka, gullök och selleri. Häll på biljongen och låt koka i ca 20 minuter.
  4. Tillsätt bondbönorna och smaksätt med salt.
  5. Servera med rostade surdegskrutonger och pumpakärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept