Honung- och timjanstekta primörer

25 min
4
Honung- och timjanstekta primörer
Foto: TV4
Från Mitt kök

En vegetarisk pyttipanna på honung- och timjanstekta rabarber, nykokta rödbetor, färskost och smörstekt grön sparris.

Se fler recept från

Mitt kök


5 juni 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 rabarber, halverade på längden
  • 1 knippe grön sparris, skalad
  • 1 knippe timjan, grovt skuren
  • 3 msk flytande honung
  • 4 rödbetor
  • 200 g ruccola
  • 200 g färskost, naturell
  • salt och svartpeppar att smaksätta med
  • olivolja att smaksätta med
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka, skala dem och skär dem i klyftor.
  2. Blanda färskost med lite skuren timjan, olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Stek sparrisarna i smör, i stekpanna.
  4. Lägg i rabarberna och stek i ytterligare någon minut.
  5. Häll på honungen och avsluta med skuren timjan.
  6. Lägg upp på tallrik, tillsammans med rödbetorna och ruccola. Klicka på cremén och häll över honungssmöret från stekpannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept