Halstrad röding med vit sparris

Halstrad röding med vit sparris
Foto: TV4
4

Du behöver

Sparris

  • 12 st vita sparrisar
  • 1 st citron saft och skal av
  • 2 msk socker
  • salt
  • vatten

Gräslökshollandaise

  • 3 st äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 300 g smält smör 50 gradigt
  • salt
  • 1 dl gräslök, finskuren

Röding

  • 4 st rödingfiléer à 150 g delade 1 gång
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter.
  2. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning.
  3. Smaka av med salt och tillsätt gräslöken.
  4. Krydda rödingen med salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. Klassiskt o gott!!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept