Grillade grönsaker med pikant vinägrette

koket.se
Grillade grönsaker med pikant vinägrett
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Grillade grönsaker med pikant vinägrette

13 ingredienser

20 min

Gott och vegetariskt på grillen! Grillad aubergine, zucchini, fänkål, tomat, lök och paprika passar perfekt att servera nygrillade med en god dressing.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg blandade grönsaker som aubergine, zucchini, fänkål, tomat, lök och paprika
  • olivolja
  • salt

Vinaigrette

  • 2 dl olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl kapris, grovt hackade
  • 2 msk bananschallottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk ajvar relish
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva grönsaker och och krydda med salt och olivolja, grilla tills de är färdiga på het grill.
  2. Blanda samman alla ingredienser till vinaigretten och häll den över grönsakerna då de fortfarande är varma.