Grillad kyckling med bulgursallad

30 min
4
Grillad kyckling med bulgursallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kyckling för hela familjen! Grillad kyckling med chimichurri och bulgursallad.

25 augusti 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • olja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Chimichurri

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 grön färsk chili, urkärnad
  • 2 grön färsk chili, urkärnad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • Salt att smaksätta med
  • 3 dl kokt bulgur
  • 1 avokado, i bitar
  • 12 coctailtomater, klyftade
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Stycka kycklingen så du får ut lårbitar, vingar, drumsticks och filéer.
  2. Vänd kycklingdetaljerna i lite olja och grilla dem klara på grillen. Salta med flingsalt.
  3. Mortla eller mixa persilja, oregano, vitlök, chili, kanel och vinäger.
  4. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  5. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  6. Servera allt på ett stort fat och ringla resten av chimichurrin över den grillade kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept