Dryrubbed fläskkotlett med blomkål

Dryrubbed fläskkotlett med blomkål
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Dryrubbed fläskkotlett med blomkål

12 ingredienser

Örtpanerad fläskkotlett med mosad blomkål, spenat och zucchini.

Se fler recept från Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter (à 180 g)
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 1 blomkål, stora buketter
  • 150 g fryst spenat
  • 1 dl kvarg
  • 1 zucchini
  • smör, att steka i
  • rapsolja
  • salt
  • färsk timjan och rosmarin, att steka med i pannan

Gör så här

  1. Koka blomkålsbuketterna mjuka i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet, mosa blomkålen med en visp, rör ner spenaten och kesellan, smaksätt med salt.
  3. Mortla de torra kryddorna och "panera" fläskkotletterna med blandningen.
  4. Stek fläskkotletterna gyllenbruna i smör, stek med de färska örterna i pannan.
  5. Sänk värmen och låt kotletterna bli genomstekta.
  6. Skiva zucchinin tunt och marinera dem med lite rapsolja, citroncest och saft, salt och svartpeppar.
  7. Lägg blomkålsmoset på en tallrik, fläskkotletten brevid och toppa med zucchini.