Blåmusslor med vitt vin

koket.se
Blåmusslor med vitt vin
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Blåmusslor med vitt vin

13 ingredienser

Blåmusselsoppa med vitt vin, grädde, örter och rotfrukter.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 kg blåmusslor
  • 1 fänkål
  • 2 morötter skalade
  • 1 bananchalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök skivade
  • 1 timjankvist
  • 4 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl basilika blad, plockade
  • 1 dl färsk bladpersilja, plockad
  • 1 dl babyspenat
  • 25 g smör
  • salt

Gör så här

Blåmusselsoppa

  1. Plocka blåmusslorna och skölj dem noga, ta bort dem som inte öppnar sig.
  2. Fräs musslorna i kastrull på hög värme med lök och vitlök i 20 sekunder tillsätt vitt vin och koka musslorna tills de öppnar sig under lock.
  3. Sila spadet ned i en kastrull genom finmaskig sil.
  4. Plocka musslorna ur sitt skal och lägg dem åt sidan.
  5. Koka ihop musselspad med grädde till god smak, krydda med salt.
  6. Koka fänkål, morot och potatis i kort med vatten och en klick smör och timjan tills grönsakerna precis är färdiga.
  7. Mixa musselspadet i en mixer tillsammans med örter och smör tills du har en ljusgrön sås.
  8. Lägg upp din musselsoppa i en djup tallrik avsluta med grön sås.