Ångkokta grönsaker med varmrökt lax

20 min
4
Ångkokta grönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ångkokta grönsaker med varmrökt lax och pepparrotsdip.

23 augusti 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 ask sockerärtor
  • 1 knippe morötter, skrapade och klyftade
  • 1 knippe grön sparris, delade på mitten
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • smör
  • vatten
  • salt
  • 0,25 pepparrot, skalad och fint riven
  • 1 burk crème fraiche
  • 0,5 citron, saft och cest
  • varmrökt lax

Gör så här

  1. Fyll botten av en stor kastrull med vatten.
  2. Sätt i ett durkslag, fyll det med grönsakerna, salta och ångkoka dem under lock i några minuter. De ska fortfarande vara krispiga.
  3. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och smaksätt med salt, citronsaft och cest.
    Lägg upp grönsakerna på ett fat, bryt den varmrökta laxen i bitar och fördela dem över grönsakerna.
  4. Klicka ut pepparrotsdipen och servera.
     
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept