Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze och brynt lökcrème

45 min
4
Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze och brynt lökcrème
Foto: TV4
Från Mitt kök

Helgrillat sidfläsk är en riktig delikatess! Knaprigt möter mört. Här serveras det tillsammans med brynt lökcrème, gurksallad och grillad färskpotatis.

25 juli 2014
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze

  • 500-600 g hel bit rimmat sidfläsk med svål
  • 0,5 dl maltsirap (alt. brödsirap)
  • 0,5 dl oxbuljong på flaska, koncentrerad

Brynt lökcrème

  • 4 färska lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl creme fraiche

Krispig sallad

  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 100 g sockerärtor
  • 20 cm slanggurka
  • 3 msk ättika
  • 3 msk råsocker

Färskpotatis

  • 15-20 små färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • salt
  • vatten

Gör så här

  1. Sidfläsk
    Grilla köttet med lock i 30 minuter. Blanda maltsirap och oxbuljong till en glaze och pensla fläsket de sista minuterna.
  2. Lökcrème
    Skiva den färska löken och vitlöken. Lägg på folieark med smör, salt och peppar. Vik upp kanterna på foliet och placera på grillen.
  3. Rör ibland och låt det steka tills löken är brynt. Blanda den nystekta varma löken med crème fraiche och smaka eventuellt av med mer salt.
  4. Krispig sallad
    Skala och skiva gurkan. Blanda socker och ättika. Blanda allt och rör runt ordentligt så att allt blandas väl.
  5. Potatis
    Ta två ark folie och forma till en skål. Placera potatisen, smöret och salt efter smak där i. Slå på 1,5 dl vatten och förslut foliepaketet.
  6. Placera på grillen och låt det koka i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept