Grillad nektarinpaj

25 min
6 - 8
Grillad nektarinpaj
Foto: TV4
Från Mitt kök

Jessica Frejs grillade dessertpaj med havresmulor och nektariner.

Du behöver en form, ca 20x30 cm, som tål grillvärme.

9 juli 2014
Visa mer
25 min
6 - 8

Du behöver

  • 8 mogna nektariner
  • 80 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 krm salt
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Tänd grillen och vänta tills den är riktigt varm.
  2. Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Grilla nektarinerna på skinn sidan i ca 1 minut beroende på hur varm grillen är. Vänd runt på andra sidan och grilla där i ca 30 sekunder. Lägg nektarinerna på ett fat och låt de svalna någon minut. Dra bort skalet och kasta det.

  3. Skiva smöret och lägg det i botten på formen. Strö över havregryn, socker, salt och kardemumma.
  4. Ställ formen på grillen och rör hela tiden med en sked. När sockret börjar smälta och skifta till gyllene dra av från värmen och fortsätt röra så att det inte stelna, bränner eller fastnar.
  5. När det börjar svalna lite grann så lägg över de skalade nektarinerna på havrebotten som nu är som knapriga kaksmulor. Sätt på locket om det finns ett och låt alltsammans värmas i ca 5 minuter så hela pajen är ljummen.
  6. Servera ljummen med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept