Grekiska biffar med bulgur

Grekiska biffar med bulgur
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 4 dl bulgur
  • 0,2 g saffran
  • 1 msk currymix
  • 4 msk svarta urkärnade oliver
  • 1 st gurka
  • 100 g inlagd paprika
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • 800 g köttfärs
  • 50 g frysta mixade örter
  • 1-2 dl mineralvatten
  • 20 g smör
  • 4 msk grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen och vispa ner bulgur, saffran och currymixen.
  2. Dra av från värmen och låt stå och dra i 20 minuter under lock.
  3. Blanda färsen med örter och smaka av med salt och peppar.
  4. Jobba färsen smidig med mineralvatten och forma sedan 10 biffar.
  5. Hetta en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna i smör.
  6. Tvätta tomaterna i vatten och stek sedan i en varm stekpanna i 3 minuter tillsammans med olivolja.
  7. När tomaterna börjar släppa från skalet så tillsätt balsamicovinäger och lägg upp dem på ett fat.
  8. Skär gurkan i tärningar och dela ner paprikan i mindre bitar.
  9. Blanda bulgur med paprika, tomaterna, paprika, gurka, oliver, timjan, olivolja och smaka av med salt svartpeppar.
  10. Servera en klick yoghurt till biffarna och bulguren.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept