Äppelsmulpaj med vaniljsås

Äppelsmulpaj med vaniljsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

En smulpaj är aldrig fel och den här äppelpajen är snabb att få ihop. Servera med en god vaniljsås.

20 september 2011
Visa mer

Du behöver

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1 msk grön kardemumma
  • 3 msk kanel
  • 2-3 msk socker

Smuldeg

  • 2 dl smör
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kanel
  • 1 msk grön kardemumma

Serveras med

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Smuldeg
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör och socker i bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills degen blir smulig.
  4. Fyllning
    Skala och dela ner äpplena.
  5. Blanda upp med kanel, grön kardemumma och socker.
  6. Lägg allt i en pajform och täck med smuldegen.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Servera med vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept