Äppelsmulpaj med vaniljsås

Äppelsmulpaj med vaniljsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

En smulpaj är aldrig fel och den här äppelpajen är snabb att få ihop. Servera med en god vaniljsås.

20 september 2011

Du behöver

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1 msk grön kardemumma
  • 3 msk kanel
  • 2-3 msk socker

Smuldeg

  • 2 dl smör
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kanel
  • 1 msk grön kardemumma

Serveras med

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Smuldeg
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör och socker i bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills degen blir smulig.
  4. Fyllning
    Skala och dela ner äpplena.
  5. Blanda upp med kanel, grön kardemumma och socker.
  6. Lägg allt i en pajform och täck med smuldegen.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Servera med vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept