Äppelsmulpaj med vaniljsås

koket.se
Äppelsmulpaj med vaniljsås
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Äppelsmulpaj med vaniljsås

11 ingredienser

En smulpaj är aldrig fel och den här äppelpajen är snabb att få ihop. Servera med en god vaniljsås.

Se Filip Fastén laga receptet

logo

Ingredienser

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1 msk grön kardemumma
  • 3 msk malen kanel
  • 2-3 msk strösocker

Smuldeg

  • 2 dl smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk grön kardemumma

Serveras med

  • vaniljsås

Gör så här

Smuldeg

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör och socker i bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills degen blir smulig.

Fyllning

  1. Skala och dela ner äpplena.
  2. Blanda upp med kanel, grön kardemumma och socker.
  3. Lägg allt i en pajform och täck med smuldegen.
  4. Grädda i ca 15-20 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Servera med vaniljsås.