Thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lyxig nudelsallad med entrecôte, gurka, rädisor och böngroddar. Toppas med sojadressing och hackade jordnötter.

5 september 2014
Visa mer
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Sallad

  • 3 skivor entrecôte á 200 g
  • 200 g risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 röd paprika (eller 1 röd chilifrukt om man vill ha lite hetta)
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl färska böngroddar
  • 100 gjordnötter, grovhackade

Dressing

  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, riven

Gör så här

  1. Börja med dressingen som gärna få stå och dra medan man lagar det andra. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan genast i iskallt vatten så kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor, vid salladsskål.
  3. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
  4. Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen. Spara några blad till garnering.
  5. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och
    jordnötterna.
  6. Salta och peppra entrecoten generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida.
  7. Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept