Svamppasta med tryffel och parmesan

30 m
4
Svamppasta med tryffel och parmesan
Foto: TV4
Från Mitt kök

Jennies lyxiga pasta med skogschampinjoner, bladspenat, tryffelolja och pinjenötter. Sätter guldkant på vilken dag som helst.

17 april 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 500 g skogschampioner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 130 g färsk bladspenat
  • 0,5 purjolök, i tunna skivor
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad grönsaks- eller kycklingfond
  • några droppar tryffelolja
  • 65 g rostade pinjenötter
  • riven parmesan
  • salt och peppar
  • smör och neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, men koka pastan först när såsen är klar och koka 1-2 minuter kortare än anvisning på paketet för al dente pasta. Glöm inte att salta generöst i vattnet.
  2. I en stor stekpanna, hetta upp olja tills den ryker. Stek svampen i 2 omgångar så den blir fräst och inte kokt. Lägg den steka svampen på en tallrik vid sidan av.
  3. När all svamp är stekt, lägg i en klick smör i stekpannan och stek purjon och vitlöken. Tillsätt sedan svampen, häll på grädde samt koncentrerad fond och låt koka några minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
  4. Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera genast med nyriven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept