Spansk paprikagryta med fläskfilé

30 min
4
Spansk paprikagryta med fläskfilé
Foto: TV4
Från Mitt kök

Jättegod fläskfilégryta med paprika, oliver och timjan. Perfekt bjudmat som är enkel att göra till många.

27 januari 2015
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök, i tunna båtar
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 vardera röd, gul och grön paprika
  • 1 msk rökt paprika
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • några kvistar färsk timjan
  • 1-2 dl svarta oliver
  • 3 dl paella- eller avorioris
  • salt och nymald svartpeppar
  • neutral matolja, att steka i
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Putsa och skiva fläskfilén i ca 1,5 cm bitar och salta och peppra. I en djup gryta, bryn köttet på medelhög värme ca 1 minut per sida så det får fin färg. Lägg över på en tallrik.
  3. Skär paprika i ca 3x3 cm bitar.
  4. Stek paprikan i grytan på hög värme tills den börjar ta färg och blir lite sotad i kanterna. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med tills de blir mjuka. Häll då på vatten, crème fraiche, kalvfond och paprikapulver. Hacka några kvistar timjan och lägg i grytan tillsammans med svarta oliver.
  5. Låt det hela få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Lägg i fläskfiléskivorna och låt koka i 1 minut. Plocka några timjanblad och toppa grytan med och servera med det kokta riset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept