Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

30 min + marinering
4
Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Saftig och god fläskkarré i sojamarinad. Serveras med koreansk coleslaw.

30 maj 2014
Visa mer
30 min + marinering
4

Du behöver

  • 700 g fläskarré, i skivor

marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0,5 msk risvinäger

koreansk coleslaw

  • 0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat
  • 1 liten morot, riven
  • 8 cm tunt skivad purjolök
  • 1 dl finhackad gräslök

dressing

  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk socker
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas med sambal oelek)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i karréskivorna och låt marinera i minst 20 minuter, gärna över natten.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl med kål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare. Tillsätt gräslöken till sist.
  3. Skrapa av överflödig marinad från köttet och grilla eller stek på hög värme i ca 3 minuter per sida. Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept