Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

koket.se
Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

17 ingredienser

30 min + marinering

Saftig och god fläskkarré i sojamarinad. Serveras med koreansk coleslaw.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläskarré, i skivor

marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 0,5 msk risvinäger

koreansk coleslaw

  • 0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat
  • 1 morot, riven
  • 8 cm tunt skivad purjolök
  • 1 dl gräslök, finhackad

dressing

  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk strösocker
  • 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i karréskivorna och låt marinera i minst 20 minuter, gärna över natten.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl med kål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare. Tillsätt gräslöken till sist.
  3. Skrapa av överflödig marinad från köttet och grilla eller stek på hög värme i ca 3 minuter per sida. Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till.