Snabb sjömansbiff

25 m
4
Snabb sjömansbiff
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fixa biffen på ett kick! Snabbvariant på klassisk sjömansbiff med lövbiff, porter, lök och potatis.

20 mars 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 1 kg potatis, i tjocka skivor
  • 3 stora gula lökar
  • 33 cl porter
  • 4 dl oxbuljong
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk timjan
  • salt och peppar
  • 600 g lövbiff
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 dl riven mild ost
  • några msk vetemjöl

Servering

  • saltgruka

Gör så här

  1. Skiva lök i tunna ringar. Stek en i tjockbottnad gryta i smör till gyllenbrun.
  2. Vänd ner potatisskivor och häll på porter, buljong och lägg i timjan och lagerblad. Salta och peppra, lägg på locket och låt puttra på medelvärme i 15 minuter.
  3. Bre dijonsenap på lövbiffskivorna. Strö på lite ost på varje köttbit och rulla ihop till rullader. Salta och peppra, vänd i vetemjöl och stek i smör till de fått färg runtom.
  4. Lägg sedan rulladerna överst i grytan ovanpå potatis och lök. Rör ej runt! På med locket och låt puttra i 5 minuter till tills potatisen är mjuk och färdig.
  5. Servera grytan med saltgurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept