Saffransdoftande räkpasta

koket.se
Saffransdoftande räkpasta
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Saffransdoftande räkpasta

14 ingredienser

God och enkel pasta med saffranssås, färska räkor och zucchini.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 300 g skalade räkor
  • 1 purjolök, i grova slantar
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 zucchini, i tunna halvmånar
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 60 g färsk spenat
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. I en vid stekpanna, stek purjo, vitlök och zucchini i olja till de är mjuka men inte tagit färg.
  2. Strö över saffran och lägg i tomattärningar och låt fräsa i några sekunder. Tillsätt vitt vin och låt koka in. Tillsätt grädde och hummerfond och låt koka i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten. Häll av vattnet väl och lägg i pannan med såsen. Tillsätt räkorna och spenaten och rör om. Servera genast.