Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

30 min
4
Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Citronbakad blomkål

  • 1 blomkål
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, saft och rivet zest
  • 5 hela klyftor vitlök, med skal

Remouladsås

  • 2 dl pickles eller inlagd gurka
  • 1 tsk curry
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • salt och peppar

Frasig torsk

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • neutral olja och smör, till stekning

Gör så här

  1. Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
  3. Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
  5. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remouladsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept