Pannbiff med lök och råstekt potatis

koket.se
pannbiff med lök
Foto: tv4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Pannbiff med lök och råstekt potatis

15 ingredienser

30 min

Pannbiff på blandfärs med mjukstekt lök och råstekt potatis. Tricket här är att allt lagas i samma panna och alla goda smaker tas tillvara!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandfärs
  • 1 dl gräddmjölk (0,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 gul lök, riven (liten)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • salt
  • peppar
  • 2 lökar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl kalvbuljong
  • 600 g fast potatis
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Blanda gräddmjölk med soja, fisksås, riven lök och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Skiva löken tunt och stek i smör och olja på hög värme i början, sänk sedan till låg värme och låt den bli mjuk och få gyllenbryn färg. Strö över socker, blanda runt och ställ åt sidan.
  3. Tärna potatis och stek i smör och olja på medelvärme till den är mjuk.
  4. Blanda den svällda smeten med färsen. Salta och peppra. Forma 4-8 biffar och stek på hög medelvärme i smör och olja till de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter per sida.
  5. Häll buljongen i pannan och vispa ur alla de goda smakerna. Tillsätt löken och låt bli genomvarmt.
  6. Servera genast biffarna med lök, sky och den stekta potatisen samt nyklippt persilja.