Paella med kyckling och räkor

35 min
4
Paella med kyckling och räkor
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé, delade i 4 bitar
  • 250 g chorizo i skivor, gärna rå
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 dl ris, gärna paella- eller avorioris
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g blåmusslor
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 dl gröna ärtor
  • citron
  • slätbladig persilja

Gör så här

  1. Bryn chorizo och kyckling hastigt i hälften av olivoljan.
  2. Efter någon minut, lägg i lök, vitlök och paprika och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resten av olivoljan, riset och saffran och låt fräsa med en sista minut.
  3. Häll på tomatkross, buljong och paprikapulver. Rör runt väl. Sätt på locket och låt puttra i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  4. Under tiden tvätta, borsta musslor väl och ta bort ev skägg. Släng de som är sönder och de som inte stänger sig när man knackar på dem lätt.
  5. När 5 minuter återstår av tiden lägg musslorna överst och på med locket igen tills alla musslor öppnat sig. Släng de som fortfarande är stängda.
  6. Tillsätt till sist ärtor och rör runt. Lägg räkor överst och låt bli varma under lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept