Medelhavsbiffar med rostade grönsaker

45 min
4
medelhavsbiffar
Foto: tv4
Från Mitt kök

Örtkryddade lammfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker. Servera med en fräsch yoghurtsås.

25 februari 2014
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • olivolja att steka i

Rostade grönsaker

  • 1 stor röd paprika, i bitar
  • 1 zucchini, i halvmånar
  • 20 minitomater
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 liten lök, i klyftor
  • 400 g delikatesspotatis
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost

Yoghurtsås med vitlök och mynta

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk mynta, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg alla skurna grönsaker på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Strö timjan, salt och peppar över och ringa på olivoljan. Rör om och rosta i ugnen i ca 35 minuter.
  3. Rör ihop yoghurt, vitlök och hackad mynta. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ställ såsen åt sidan.
  4. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna väl. Forma till avlånga biffar och stek till gyllene i olivolja.
  5. Servera medelhavsbiffarna med yoghurtsås och rostade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept