Marockanska lammfärsbullar med couscous

30-40 m
4
Marockanska lammfärsbullar med couscous
Foto: TV4
Från Mitt kök

Marockansk lammgryta med köttbullar i kryddig tomatsås. Servera med couscous, mandel och harissa.

10 april 2015
Visa mer
30-40 m
4

Du behöver

Köttbullar

  • 600 g lammfärs
  • 2 rivna klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 1 tsk kanel
  • salt och peppar

Sås

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • salt och peppar

Couscous

  • 3 dl couscous
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med såsen. Bryn lätt lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt saffran, ingefära, spiskummin och paprikapulver. Låt steka med i någon minut och tillsätt sedan tomatkrossen, kalvfond och vatten. Låt koka upp och puttra.
  2. Blanda lammfärsen väl med de övriga ingredienserna till köttbullarna. Rulla till små köttbullar och lägg i den kokande såsen. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  3. Under tiden grytan puttrar, koka upp vatten till couscousen. Dra av från värmen. Häll i olivolja och smaka av med salt. Häll i couscousen, sätt på locket och låt svälla i ca 10 minuter (se instruktioner på förpackningen). Fluffa sedan till couscousen och blanda i hackad persilja.
  4. Servera genast grytan med couscous, lite harissa och hackad mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept