Marockanska köttbullar med couscous

35 min
4
Marockanska köttbullar
Foto: tv4
35 min
4

Du behöver

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • olivolja att steka i

Couscous

  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1 dl zucchini, finhackad
  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör

Yoghurtsås

  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 citron
  • 1-2 msk honung

Till servering

  • 1 rödlök
  • 2-3 tomater
  • färsk koriander
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt ägg, lök, vitlök och färs och blanda väl.
  3. Forma till köttbullar och stek i olivolja på medelvärme till de är gyllene och genomstekta.
  4. Finhacka zucchini i så små bitar du kan. Koka upp buljongen och lägg i zucchinin och låt få ett snabbt uppkok.
  5. Dra kastrullen från plattan och lägg i couscous samt olivolja. Sätt på locket och låt stå och svälla i 10 minuter.
  6. Blanda yoghurt med citronskal, salt och hackad persilja. Smaka av med honung och ställ åt sidan.
  7. Dela tomaterna i bitar, lägg på rödlök och hackad koriander. Ringla olivoljan över och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera köttbullarna med couscous och yoghurtsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept