Marockanska köttbullar med couscous

koket.se
Marockanska köttbullar
Foto: tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Marockanska köttbullar med couscous

27 ingredienser

35 min

Marockanska köttbullar serveras med couscous, tomatsallad och en frisk yoghurtsås.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • olivolja, att steka i

Couscous

  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1 dl zucchini, finhackad
  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör

yoghurtsås

  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 citron
  • 1-2 msk honung

Till servering

  • 1 rödlök
  • 2-3 tomater
  • färsk koriander
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt ägg, lök, vitlök och färs och blanda väl.
  3. Forma till köttbullar och stek i olivolja på medelvärme till de är gyllene och genomstekta.
  4. Finhacka zucchini i så små bitar du kan. Koka upp buljongen och lägg i zucchinin och låt få ett snabbt uppkok.
  5. Dra kastrullen från plattan och lägg i couscous samt olivolja. Sätt på locket och låt stå och svälla i 10 minuter.
  6. Blanda yoghurt med citronskal, salt och hackad persilja. Smaka av med honung och ställ åt sidan.
  7. Dela tomaterna i bitar, lägg på rödlök och hackad koriander. Ringla olivoljan över och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera köttbullarna med couscous och yoghurtsås.