Lyxig pasta med oxfilé och svamp

30 min
4
Lyxig pasta med oxfilé och svamp
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 300 g oxfilé
  • 250 g ostronskivling
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 bunte slätbladig persilja
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • salt och peppar
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med svampen. Riv ostronskivlingen i bitar. Stek i olja i rykande het panna till den blir gyllene och knaprig. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  2. Dela oxfilén på mitten och skiva sen i tunna skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg åt sidan.
  3. Skär rödlök i tunna båtar och hacka vitlök. Fräs i olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på fond och grädde samt örterna. Låt puttra i ca 5 minuter.
  4. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan en minut mindre än instruktioner på förpackningen för slutligt al dente-resultat.
  5. Tillsätt svamp och kött till såsen och låt få ett snabbt uppkok. Häll av pastan och och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja. Servera genast med lite extra persilja på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept