Laxpasta med färsk spenat

20 min
4
Laxpasta med färsk spenat
Foto: TV4
Från Mitt kök

God och enkel rätt med varmrökt lax, purjolök och färsk spenat. Perfekt att göra om du har lite varmrökt lax över!

18 augusti 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g kort pasta, tex rigatoni eller penne
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl créme fraiche
  • 200 g varmrökt lax
  • 60 g färsk spenat
  • 1 bunte dill, hackad
  • 3 msk nyriven pepparrot
  • 1 citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • neutral matolja att steka i

Gör så här

  1. Koka pastan al dente, gärna 1 minut mindre än tidsangivelse. Häll av vattnet och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva purjolöken i tunna skivor och stek mjuk utan att den tar färg. Häll på creme fraiche och låt få ett uppkok. Dela citronen på mitten och klyfta ena halvan. Pressa den andra halvan över såsen samt salta och peppra. Ta bort från värmen och vänd ner spenaten.
  3. Vänd ner den nykokta pastan och ev lite av kokvattnet i såsen. Smula laxen över och strössla på dill och riven pepparrot. Vänd runt pastan och smaka ev med mer salt och peppar. Servera genast med citronklyftor
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept