Kycklinglår med ketchupglaze och rostad majs

koket.se
Kycklinglår med ketchupglaze och rostad majs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklinglår med ketchupglaze och rostad majs

13 ingredienser

1 h 15 m

Ugnsbakade kycklinglår penslade med glaze gjord på bbq-ketchup, farinsocker och dijonsenap. Servera med bakad potatis fylld med rostad majs och gräddfil.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglår (eller 4 kycklingklubbor)
  • 1 dl bbq-ketchup
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 400 g majskorn
  • 1 chilifrukt
  • 2 limefrukter
  • 4 bakpotatisar
  • 3 dl gräddfil
  • smör
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Picka hål på potatisen med en gaffel. Baka i ugnen i 1 timme och 15 minuter.
  2. Salta och peppra kycklingen. Blanda ihop BBQ-ketchup, farinsocker, rödvinsvinäger, vitlök och dijonsenap. Pensla kycklingen med glazen.
  3. Lägg i en ugnsform och ställ i ugnen bredvid bakpotatisarna när ca 30 minuter av tiden återstår. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Rosta majsen i en torr panna tills den är sotad på kanterna. Hacka chili och blanda ner tillsammans med zest från 1 lime och limesaft efter smak.
  5. Ta ut potatisen och kycklingen. Sätt ett kryss i varje potatis, lägg i en klick smör och gräddfil. Lägg i rostad majs och strö över lite gräslök.
  6. Servera genast kycklingen och den bakade potatisen med en klyfta lime till.