Kycklingfajitas

30 min
4
kycklingfajitas
Foto: tv4
30 min
4

Du behöver

Salsa

  • 20 mogna minitomater, t ex romanticatomater
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 lime, juice av
  • 0,5 grön chili, finhackad
  • 1 bunte koriander, hackad
  • salt och peppar efter smak

Kryddblandning

  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk råsocker
  • nymald svartpeppar

Guacamole

  • 2 avokado
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 lime, juice av
  • salt och nymalen peppar

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika, i strimlor på längden
  • 1 grön paprika, i strimlor på längden
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 gul lök, skuren i tunna båtar
  • rapsolja att steka i
  • 0,5 lime

Till servering

  • 8 tortillabröd
  • gräddfil
  • salladsblad
  • riven ost

Gör så här

  1. Börja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till kryddan.
  3. Till guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden.
  5. Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning.
  6. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.
  7. Ställ fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortillabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept