Kyckling med rotfrukts- och svamppytt

30 min
4
Kyckling med rotfrukts- och svamppytt
Foto: tv4
Från Mitt kök

Bästa vardagsmaten! Stekt kyckling med en pytt på blandade rotfrukter och ostronskivling.

24 mars 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 500 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 0,25 liten rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 200 g ostronskivling
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk grovkorning dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • salt och peppar
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, senap och honung. Salta och ställ åt sidan.
  2. Hacka alla rotfrukter i jämnstora små tärningar, ca 1x1 cm. Skär svampen i något större bitar.
  3. Stek svampen i lite olja på hög värme till den är brynt och fått lite färg. Lägg åt sidan.
  4. Stek sedan de hackade rotfrukterna till de är mjuka, men spänstiga. Tillsätt vitlök och låt steka med i någon minut.
  5. Lägg tillbaka svampen i pannan med rotfrukterna och tillsätt timjan. Vänd runt och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra.
  6. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Stek i rapsolja och smör i ca 8-10 minuter. Kolla så att köttet är genomstekt, men stek inte för länge för då blir kycklingen torr.
  7. Servera genast med rotfrukts-och svamppytten och senaps-och honungssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept