Korvgryta med pepparrotskräm

30 min
4
Korvgryta
Foto: tv4
Från Mitt kök

Mustig korvgryta med sidfläsk, potatis, morötter och kål. Serveras med en fräsch pepparrotskräm.

5 maj 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 8 medelstora potatisa, skalade
  • 2 morötter
  • 1 huvud spetskål
  • 1 purjolök
  • 1 huvud broccoli
  • 3 msk timjan
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 200 g god korv att koka
  • 10 cm pepparrot
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 kruka timjan
  • 1 l kycklingbuljong

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen i en stor kastrull.
  2. Skala och potatisen och morötterna, dela i mindre storlek, ca 2x2 cm. Slanta purjolöken och skär buketter av broccolin. Skär spetskålen i lite större bitar, ca 5x5 cm.
  3. Börja med att koka potatis i några minuter, tillsätt sedan kål, purjolök och morötter.
  4. Skär bort svålen från sidfläsket och låt det koka med i kastrullen. Ta bort och kasta vid servering.
  5. Skär sidfläsket i tärningar och slanta korven i två centimeters bitar. Tillsätt sidfläsk och hackad timjan till grytan, fortsätt med broccoli och korven. Låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
  6. Börja med att riva pepparroten fint, blanda sedan med creme fraiche. Sedan är krämen färdig.
    Servera grytan med pepparrotskrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept