Koreanska köttbullar

25 min
4
Koreanska köttbullar
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 700 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 0,5 liten lök, riven
  • 1 msk japansk ljus soja
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 msk rörsocker
  • nymald svartpeppar
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Vispa upp ägg med vatten. Tillsätt ströbröd och låt stå och svälla medan du förbereder de andra ingredienserna.
  2. Blanda i soja, fisksås, rörsocker, vitlök och lök och riv över några varv med  svartpepparkvarnen.
  3. Lägg i blandfärsen och blanda väl, gärna med händerna.
  4. Rulla köttbullar till önskad storlek och stek i rapsolja på medelvärme till köttbullarna har fått fin färg runtom och är genomstekta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept