Klassisk köttfärssås med spaghetti

koket.se
Köttfärssås och spaghetti
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KMTommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén porträtt KMTommy Myllymäki 2016

Klassisk köttfärssås med spaghetti

15 ingredienser

40 min

Köttfärssås med morötter, selleri och rött vin. Gott och enkelt!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälken
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin (eller vatten)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • peppar, nymalen
  • kokt pasta, till servering

Gör så här

  1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
  2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.
  3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
  5. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.