Jennies klassiska råbiff

10 min
4
Jennies klassiska råbiff
Foto: TV4

Hemgjord råbiff med klassiska tillbehör som pepparrot, äggula, dijonsenap, rödlök och kapris.

Tänk på att använda nymalet kött, antingen som du mal själv eller får hjälp med i butik.

17 oktober 2014
10 min
4

Du behöver

  • 600 g oxinnanlår, nymalet
  • 2 msk olivolja
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • salt

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk cornichorn
  • 4 msk kapris
  • 5 cm pepparrot, nyriven
  • peppar
  • flingsalt
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Blanda köttet med hälften av dijonsenapen, finhackad rödlök, hackad kapris och hackad cornichorn. Blanda även ned salt, peppar och 2 msk olivolja.
  2. Pensla insidan på passande formar med lite olivolja. Fyll formarna med råbiffen. Gör ett hål i mitten och lägg varsin äggula i.
  3. Servera med övriga hackade tillbehör i små skålar. Toppa med vattenkrasse och riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept