Jennies klassiska råbiff

10 min
4
Jennies klassiska råbiff
Foto: TV4
Från Mitt kök

Hemgjord råbiff med klassiska tillbehör som pepparrot, äggula, dijonsenap, rödlök och kapris.

Tänk på att använda nymalet kött, antingen som du mal själv eller får hjälp med i butik.

17 oktober 2014
10 min
4

Du behöver

  • 600 g oxinnanlår, nymalet
  • 2 msk olivolja
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • salt

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk cornichorn
  • 4 msk kapris
  • 5 cm pepparrot, nyriven
  • peppar
  • flingsalt
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Blanda köttet med hälften av dijonsenapen, finhackad rödlök, hackad kapris och hackad cornichorn. Blanda även ned salt, peppar och 2 msk olivolja.
  2. Pensla insidan på passande formar med lite olivolja. Fyll formarna med råbiffen. Gör ett hål i mitten och lägg varsin äggula i.
  3. Servera med övriga hackade tillbehör i små skålar. Toppa med vattenkrasse och riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept